Συμβουλές - Ειδική Αγωγή

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Πραγματοποιείται θεραπευτικό πρόγραμμα ειδικής αγωγής για:

    Δυσκολίες λόγου και ομιλίας. πρόκειται για δυσκολίες στην παραγωγή και κατανόηση του προφορικύ λόγου. Τέτοιες μπορεί να αφορούν την παραγωγή ήχων (άρθρωση), τη μετατροπή ιδεών σε λόγο (έκφραση) ή την κατανόηση των λεγομένων του συνομιλητή.

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Οι υπηρεσίες της εργοθεραπείας κατά κανόνα περιλαμβάνουν:

    Διδασκαλία νέων τρόπων προσέγγισης εργασιών
    Πως να αναλύεις δραστηριότητες σε επιτεύξιμα στάδια, π.χ. προσδιορισμό της αλληλουχίας μιας πολύπλοκης εργασίας, όπως το μαγείρεμα ενός σύνθετου γεύματος

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Η Συμβουλευτική

Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση ή τη λύση συγκεκριμένων προβλημάτων: λήψη αποφάσεων, εκπλήρωση στόχων, αντιμετώπιση κρίδεων, βελτίωση διαπροσωπικών σχέσεων, επίλυση συγκρούσεων και ανάπτυξη αυτογνωσίας βασισμένης σε μια σχέση αποδοχής, μη πίεσης, σεβασμού και εμπιστοσύνης.

Συμβουλές - Το κέντρο

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Το κέντρο Δια..λόγου τέχνη είναι ένα νεοσύστατο κέντρο ειδικών θεραπειών που βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Παλαιού Φαλήρου και Νέας Σμύρνης και στον Άγιο Βασίλειο Περιστερίου.
Αποτελεί κέντρο πρόληψης και θεραπείας, το οποίο είναι στελεχωμένο από έμπειρους επαγγελματίες έχοντας ως στόχο την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε παιδιά, εφήβους αλλά και στις οικογένειες τους.
Προσφέρει υπηρεσίες όπως : Λογοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Ειδική Διαπαιδαγώγηση, ψυχολογική υποστήριξη και Παιγνιοθεραπεία-Δραματοθεραπεία.Πιστεύουμε στην ολιστική προσέγγιση ενός θεραπευτικού αιτήματος και φιλοσοφία μας είναι ότι στο κέντρο βρίσκεται πάντα το παιδί μας.
Αυτό επιτυγχάνεται με την διεπιστημονική συνεργασία αλλά και την συνεργασία με τους ίδιους τους γονείς.
Το είδος της θεραπευτικής παρέμβασης διαμορφώνεται ξεχωριστά για κάθε παιδί ή έφηβο και αφορούν θέματα όπως : Μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία, δυσαριθμησία κ.α.), Διαταραχές ομιλίας, λόγου, φωνής , Διαταραχές επικοινωνίας, Διαταραχές συμπεριφοράς, Δεπυ, Νοητική Υστέρηση , Διάχυτες αναπτυξιακές συμπεριφορές (Αυτισμός, asperger).

Η μέθοδος και οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε είναι προσαρμοσμένες για το παιδί αφού έχουμε φροντίσει η τέχνη να είναι ένα βασικό εργαλείο για την προσέγγιση του θεραπευτικού αιτήματος. Η μίμηση, τα επιτραπέζια, οι κατασκευές, οι ζωγραφιές, το παιχνίδι με αντικείμενα είναι κάποιες από τις τεχνικές μας ώστε η θεραπευτική παρέμβαση να γίνεται ομαλά και ευχάριστα για το παιδί.
Παράλληλα με το παιδί καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπευτικής παρέμβασης πραγματοποιείται συμβουλευτική γονέων και ψυχολογική υποστήριξη, όπου κρίνεται αναγκαίο.Στο χώρο μας λειτουργούν και τμήματα ανεξαρτήτως από την θεραπευτική παρέμβαση όπως είναι η δημιουργική απασχόληση και το θεατρικό παιχνίδι.
Το κέντρο συνεργάζεται με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς αναγνωρίζουν δαπάνες για σχετικές υπηρεσίες.

Στο κέντρο μας

Λειτουργούν και τμήματα ανεξαρτήτως από την θεραπευτική παρέμβαση όπως είναι η δημιουργική απασχόληση και το θεατρικό παιχνίδι.
Το κέντρο συνεργάζεται με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς αναγνωρίζουν δαπάνες για σχετικές υπηρεσίες

Αναζήτηση

  I accept cookies from this site.